# 1 - Σκεφτείτε "γιατί" το κάνετε αυτό.

Εκεί ξεκινά. Κάθε φαρμακείο με το οποίο συνεργαστήκαμε ήρθε σε εμάς με διαφορετική ανάγκη. Το να γνωρίζετε γιατί επανασχεδιάζετε ένα φαρμακείο ή μόλις αρχίζετε να χτίζετε ένα φαρμακείο θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα κίνητρά σας και να εμπνευστείτε στην καθημερινή σας ζωή.

# 2 - Σχεδιάστε με σύνεση.

Όπως λέει και η παροιμία, «Μετρήστε δύο φορές, κόψτε μία φορά». Ισχύει επίσης για το σχεδιασμό φαρμακείου. Προτείνεται επίσης να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο προγραμματίζοντας την ανακαίνισή σας κάνοντας το ίδιο το έργο. Κάτι τέτοιο θα μειώσει το χρόνο διακοπής λειτουργίας σας, θα μειώσει τις πιθανότητες απώλειας εσόδων και θα δώσει γρήγορη απόδοση επένδυσης (ROI).

# 3 - Σχεδιάστε μια αποτελεσματική διάταξη.

Όσον αφορά τη διάταξη - θα πρέπει να λάβετε υπόψη το πού τοποθετείται κάθε στοιχείο - ράφια, σταθμοί εργασίας, ράφια, σημείο πώλησης και πολλά άλλα. Με μια αποτελεσματική διάταξη, μπορεί να αυξήσει την αλληλεπίδραση των πελατών σας, να αυξήσει την απόδοση των πωλήσεων, να διευκολύνει την αλληλεπίδραση των πελατών, να αυξήσει τις πωλήσεις και ακόμη και να βελτιώσει τα αποτελέσματα των ασθενών.

# 4 - Σχεδιάστε το καλά.

Ο σχεδιασμός εξετάζει πώς είναι η εμφάνιση και η αίσθηση ολόκληρου του φαρμακείου. Περιλαμβάνει φωτισμό, σήματα, οθόνες POP και POS, μοκέτες και μονοπάτια και άλλα είναι βασικά στοιχεία που ΔΕΝ πρέπει να παραμεληθούν. παίζουν μεγάλο ρόλο στην εμπειρία των πελατών και μπορούν επίσης να επηρεάσουν το ηθικό των εργαζομένων.

# 5 - Σκεφτείτε τον πελάτη σας.

Ποια είναι η αγορά-στόχος σας; Οι πελάτες μπορούν να προέρχονται από κάθε δυνατό δημογραφικό στοιχείο και υπάρχουν αρχές για κάθε ενότητα των δημογραφικών στοιχείων. Προσπαθήστε να ενσωματώσετε την πτυχή του πελάτη στο σχεδιασμό και τη διάταξή σας.

Η Innovo βοήθησε τα φαρμακεία πανελλαδικά σε κορυφαίες ανακαινίσεις. Μαζί της, μπορείτε επίσης να επιτύχετε αυτούς τους στόχους και να βελτιώσετε το δικό σας ανανεωμένο κατάστημα.